שליח, הכן עצמך לקיץ

איך מבלים שעות ארוכות בכבישים מבלי לסבול מכוויות חום? כיצד מצמצמים חשיפה לשמש וכמה מים מומלץ לשתות במשמרת שאורכת 9 שעות? כל התשובות, בכתבה שלפניכם.

מה לעשות, עוד לא המציאו מזגן לאופנוע

רובנו עובדים במשרדים ממוזגים ונהנים מצל, סביבה קרירה ונוחות מרבית במשך כל שעות העבודה, אך נהגי חברת שליחויות יכולים רק לחלום על תנאים כאלה שכן הם נאלצים להתרוצץ ממשרד אחד לאחר באיסוף והורדת חבילות, בנסיעה ארוכה בכבישים ובחיפוש אחר חנייה.

עבור רבים מהם “המשרד” הוא השטח הפתוח ואם החום מכביד עליהם, נאלצים הם לחשוב על דרכים מתוחכמות בכדי להצטנן מעט. לדוגמה: לצאת להפסקות קצרות בין שליחות אחת לאחרת ולהתקרר מעט בקניונים או במוסדות ציבוריים. דוגמה נוספת: לאכול צהריים ברכב השליחויות הממוזג במקום במסעדת הדרכים ההומה אדם.

בכדי לסייע לנהגים השליחויות באתגר מציאת פינה קרירה במרחב החמים, הנה מספר הצעות רלוונטיות:

במקום חליפת רכיבה מניילון, קנו מעיל קיץ אוורירי

חליפות הניילון העוטפות את הרוכב מכף רגל ועד ראש מסוגלות לספק הגנה מעולה בימי החורף הקרים, ומונעות לא רק מטיפות הגשם לחדור פנימה אלא גם לטמפרטורות הקרות. לעומת זאת, הקיץ החליפה הזאת לא רק שאינה נוחה כוון שהיא מכסה את כל הגוף ומונעת יכולת אוורור, היא גם מסרבלת את התנועה ומעלה את טמפרטורת הגוף.

הפתרון הוא לזנוח את החליפות הללו לתקופת הקיץ (אין צורך לזרוק אותן, פשוט שמרו עליהן במקום בטוח), ולרכוש מעיל רכיבה קייצי.

המעילים הללו מגנים על פלג הגוף העליון של הרוכב, ומגיעים עד גובה אזור המותניים. הם מצוידים בפתחי אוורור ועשויים מבדים נושמים המקלים על התנועה והנשימה.

בנוסף, בניגוד למעילי החורף העדינים- ניתן לכבס את מעילי הקיץ, דבר הנחוץ מאוד בחודשים החמים והמהבילים.

עצרו להתרעננות

גם הלבוש האוורירי ביותר יכול לגרום להרגשת אי נעימות כשבחוץ 43 מעלות. לכן, כדאי לצנן את הגוף בדרכים נוספות. לדוגמה: לעצור להתרעננות בכל שעה בבית קפה או מקום ממוזג אחר. אם אין אפשרות כזאת אז כדאי להחנות את רכב השליחויות באזור מוצל עד כמה שניתן.

מומלץ לאכול מאכלים קרירים ולא מכבידים בכדי להוריד את טמפרטורת הגוף. סלט ירקות הוא אופציונלי, כך גם כריך או חטיף בריאות. גם קרטיב, ברד וקפה קר הם אפשרויות טובות. נסו להימנע ממנות כבדות וחמות המכבידות על הגוף וגורמות להרגשת נמנום.

שתו 3 ליטר מים ביום

עצה שלישית ואחרונה: הקפידו על צריכת מים (רצוי קרים) לאורך כל שעות העבודה. שתו 3 ליטר ביום בכדי לשמור על חיוניות הגוף, תפקוד הגוף וערנות. בהצלחה!