איך לבחור תקליטן

איך לבחור תקליטןבבחירת התקליטן שלכם לאירוע קטן או גדול זאת הוצאה כספית בכל זאת וחבל לזרוק את הכסף סתם במיוחד שמדובר באירוע שלכם, כמה טיפים לפני יעזרו ויועילו בכל מקרה שלא יקרה !

כיום כל תקליטן ירוץ להגיד לכם שהוא הכי טוב בארץ שהוא תקליטן מס’1 בעולם שהוא התקליטן שעשה הכי הרבה חתונות שהוא תקליטן שעשה לחצי מדינה אירועים ושהוא מכיר את כולם !

תקליטן טוב הוא תקליטן שדבר ראשון יקבע איתכם פגישה אצלו במשרד או לחילופין אצליכם בבית או במקום שתרגישו הכי טוב שאפשר ונוח ! תקליטן שיבוא אליכם הבית ולא אצלו במשרד לא מוריד מערכו תקליטן כזה מראה שהוא קשוב ללקוחות שלו ושאכפת לו שאתם תחליטו ותרגישו הכי להיטים חופשי איתו, ידוע שפגישה במשרד בדרך כלל לא מוציאה הכל מהלקוח, הוא עסוק בלהסתכל איזה משרד יפה יש לתקליטן איזה תמונות מאיזה אירועים ואיך נראה השולחן שלו .

יש להפגש בשעות נוחים ובימים מתאימים, מוצאי שבת הוא יום מצויין לפגישה שכן רוב התקליטנים לא עסוקים ביום זה והוא פנוי, פגישה בבקרים היא לא טובה שכן התקליטן עייף מאירוע של יום קודם, פגישות בצהריים לא תמיד מתקיימות אבל נתונות גם ללחץ מצד התקליטן שימהר לאירוע באותו ערב.

הגיעו לפגישה מוכנים מראש עם רשימות שירים שרציתם ועם רשימת ימי הולדת לאותו היום במקרה שתרצו להקדיש שיר יום הולדת לאחד האורחים , הגיעו עם דיסק און קי בדרך כלל תקליטן טוב ייתן לכם תיקייה עם שיר לבחירה בבית או מקבץ שירים לכניסה וכו’.

בפגישה עצמה שאלו על תאריך בו התקליטן מופיע ואפשר לבוא לראות אותו עובד באירוע מסוג שלכם ולא באירוע שאינו מתאים לסוג אירוע שלכם , לא תהיה לכם אינדקציה טובה לגביו אם אתם עורכים חתונה ותבואו לראות אותו בברית שהוא שם רק שירי רקע.

קבעו מחיר שיהיה טוב לכם וגם לתקליטן, אל תנסו ללחוץ תקליטן במחיר ולהוריד אותו יותר מידי. יש תקליטנים שיראו באירוע הזה כבאלגן שמתחיל ושכל האירוע אתם הולכים לחפש אותו ואיפה להמשיך להוריד לו, יש תקליטנים שיכנס להם אירוע בסכום גדול יותר וינסו לתרץ לכם שאינם יכולים להגיע ושהם שולחים לכם את העובד שהוא “לא פחות טוב ממנו” או שיגידו לכם “אני למדתי ממנו” וכו’ בקיצור מצב לא נעים במיוחד אחרי שהתחברתם אליו , תנו לתקליטן לבוא באהבה אליכם לאירוע שייתן מעצמו וישקיע באירוע המיוחד שלכם ויהיה קשוב לכל מה שתרצו.

הגיע התאריך לבוא לראות את התקליטן באירוע מסוג דומה לשלכם הגיעו כשעה לאחר תחילת האירוע בשעות 20:00 עד 21:30 בכדי לראות את ההנחיה שהוא נותן , ואת פתיחת הריקודים הראשונים שלו את קצב המעברים בין שיר לשיר ואת העליה בקצב המוסיקה , בדקו את עמדת התקליטן שלו ואיזה עמדת תקליטן הוא הביא איתו , בדרך כלל היום ברוב אולמות האירועים יש עמדת DJ קבועה והתקליטן לא מביא איתו מהבית , הציצו באיזה ציוד הוא משתמש ואיך הוא נראה לעיין מבחינה פיזית.

אם לא התרשמתם מאירוע אחד אל תהססו לשאול על עוד אירוע שוא מופיע ולהתרשם מחדש, לאחר שהתרשמתם רצוי להפגש שוב ולסגור עינינים אחרונים , בדקו אם יש הגברה באולם תאורה וכו’ , יש אולמות שלוקחים על זה תוספת תשלום. עדיף בפגישה עם האולם לסגור ענינים כאלו לפני שמגיעים לפגישה עם התקליטן, דבר זה יחסוך לכם לקבוע את המחיר שהתקליטן מציע לכם.

במקרה שאין הגברה ותאורה באולם ייצטרך התקליטן לספק זאת וכיום המחיר להגברה ותאורה מצד התקליטן עומד על 1000-5000 שקלים תלוי בהמון גורמים ביניהם סוג אולם/גן מקום פתוח/סגור כמות אורחים וגודל ההגברה , האם יש להקה וכו’

את המחיר שסגרתם הכינו מראש ביום האירוע או יום לפני במעטפה סגורה ורשמו עליה “תקליטן”. צרו קשר בבוקר האירוע עם התקליטן ובדקו שהכל בסדר ומתי הוא מגיע לאולם , האם יש צורך במשהו מיוחד מצידכם ועברו על פרטים אחרונים לאירוע !

היום המיוחל הגיע ואתם כל כך מתרגשים הגעתם לאולם התקליטן כבר מנגן מוסיקת רקע, הקפידו שאורחים לא סימפטים לא יתקרבו לעמדת התקליטן, יפריעו לקצב המוסיקה ולא יבקשו בקשות מיוחדות או שירי עדות, ישנם המון אירועים בהם אחד מהחברים או מהמשפחה נמצא שתוי ומגיע לתקליטן ומאיים כי ישים לו שיר מסוים אבל ע-כ-ש-י-ו דבר כזה עלול להסיט את התקליטן מהריכוז ולגרום לו להרוס לכם את האירוע ואת קצב רחבת הריקודים.

אל תתערבו יותר מידי לתקליטן באירוע תנו לו לזרום ולקרוא את הקהל ולעשות את מה שהוא יודע בצורה הטובה ביותר.