קידום אתרים

בניית אתרים מכווני קידום אתרים זה לא רק צורת עבודה, זו תפיסה שלמה. מהנדסי ליבת המנוע של Google נשאלים לעיתים קרובות אודות הסוד שמאחורי הדירוג, “כיצד לבנות אתר כדי שידורג ראשון?”. התשובה שלהם תמיד אחת – לבנות את האתר כך שיהיה נוח לגולשים.
מנועי החיפוש של ימינו מנסים לדרג אתרים בראיה של נוחות לגולש ופופולריות. עם זאת, הרבה אתרים בישראל לא נבנים באותה צורה שמנועי החיפוש מצפים מהם, לא משום שהם לא נוחים לגולש, אלא כי נדרשת חשיבה אחרת: להיכנס לראש של Google על מנת להבין מה פשר המושג נוחות לגולש.
כדי לעשות קידום SEO חייב לדעת בניית אתרים מוחנים לקידום.

• להיכנס לראש של גולגל
מנוע דירוג האתרים של Google אינו מתופעל על ידי בני אדם. מדובר באלגוריתם מחשב שמנסה לדרג את אתרינו על סמך קריטריונים “יבשים”.

להלן מספר דוגמאות לתכונות שמכניסים לאתרי לקוחותיה כדי שידורגו טוב יותר על ידי Google, תכונות אלא מיישמות את גישת “להכנס לראש של Google”:

• נגישות
כשמסתכלים על זה בראיה של ישראל בלבד, מדובר בכמה אלפי אנשים שלא יצליחו לגלוש באתרינו אלא אם כן יהיה נגיש למוגבלי ראייה. קוד האתר חייב להיות תואם לאחד התקנים של ארגון W3C, על מנת להיחשב כ”נגיש” לנכים וזאת על מנת שיהיה קריא ע”י תוכנות הקראה או הגדלה מיוחדות.
משום שמדובר בנפח עבודה גדול, רוב האתרים בארץ לא טורחים לעבוד בצורה כזאת. לפי החישוב שלהם ההשקעה לא מצדיקה את העבודה. אותם אתרים מפספסים את העובדה שמעבר לנגישות האתר שלהם לאוכלוסיה שיכולה להוות קהל יעד נוסף, זהו מדד חשוב מבחינת מנועי החיפוש.
אם האתר נגיש למוגבלי ראיה הוא מושקע יותר, הוא איכותי יותר, החברה אליה הוא שייך כנראה מקצועית יותר ולכן האתר הוא ידורג גבוה יותר.

• שימוש בתגיות נכונות
דף אתר אינטרנט מורכב מאוסף גדול של תגיות שהן למעשה מורות לדפדפן כיצד להציג את הדף. ישנן שתי סוגי תגיות:
• תגיות סמנטיות – מיועדות להצהיר שהן מייצגות תוכן כגון כותרת, פסקה, קישור וכו’.
• תגיות מבנה – מיועדות לעצב את מבנה העמוד, חלוקתו לאזורים וטבלאות.
מכיוון שמנועי החיפוש לא יודעים להסיק מההקשר או מהמבנה הוויזואלי של דף אודות חשיבות התוכן שבו, חייבים להשתמש בתגיות סמנטיות על מנת לעזור להם.
על ידי שימוש בתגיות סמנטיות ניתן למנועי החיפוש להבין טוב יותר את מבנה העמודים, ואת החשיבות של כל תוכן בדף.

• שמות עמודים בעברית וללא סיומות
הכוונה היא לשמות העמודים בתוך האתר
בנוסף לעמודים סטאטיים, גם דפים הנוצרים דינאמית על ידי מערכת הניהול ייקראו בשמות “בעלי משמעות” ולא בעזרת מזהה מספרי.
אם ה- URL של הדף, זהה לכותרת של הדף וגם מופיע מספר פעמים בתוכן – יש יותר סיכוי שזה אכן הנושא המרכזי של הדף ולכן הוא מקבל דירוג גבוה יותר.

• הגדרת Meta Tags
הגדרה ושליטה בתגיות המטא מהוות עוד מקור מידע עבור מנועי החיפוש אודות דפי האתר. עבור כל דף באתר ניתן להגדיר Title, Keywords ו- Description ולערוך אותם באופן עצמאי באמצעות ממשק הניהול.
הגדרה נכונה של תגיות התיאור למנועי החיפוש תשפר את דירוג האתר במילות החיפוש המבוקשות.

• שימוש מועט בפלאש
כידוע, מנועי החיפוש יכולים לסרוק אתרי פלאש באופן חלקי ביותר, ולעיתים אף אינם יכולים לסרוק כלל. על מנת שמנוע חיפוש ידרג את האתר גבוה יותר, מנוע החיפוש חייב להבין מה מכיל האתר בו ובהתאם לסרוק אותו.
אתרים מקבלים ניקוד לפי כמות העמודים והתוכן שיש בהם. כאשר אותם העמודים נמצאים בתוך פלאש הם נחשבים לדף אחד, ולא כל תוכנו נסרק.
על מנת לזכות בדירוג גבוה יותר לדפי תוכן – לא מומלץ להשתמש בהם בפלאש (למעט לבאנר עליון).
• מהירות טעינת עמודים
ישנן אופטימיזציות שונות שניתן לעשות על דפי האתר, על מנת לשפר את ביצועי טעינת הדפים:
• קיבוץ הקוד – ניפוי רווחים ותווים לא הכרחיים מוביל לצמצום ממוצע של כ- 30% בנפח הדף.
• קיבוץ הדף – בנוסף לניפוי רווחים ישנו קיבוץ דמוי Zip או Rar שמשמש לקיבוץ דפי עמודים. השימוש בו מקטין את נפח הדף בעשרות אחוזים.
• שמירת מידע סטאטי ב- Cache – הגדרת דפי האתר ותמונות האתר כך שלא ייטענו מחדש מהשרת, אלא אם כן יש בכך צורך.
חווית המשתמש טובה יותר ככל שהאתר עולה מהר יותר, לכן האתר מדורג טוב יותר ע”י מנועי החיפוש.
• תאימות לכל הדפדפנים
בניית האתר כך שהאתר יעבוד באופן זהה ותקין בכל הדפדפנים הנפוצים ( Google Chrome, FireFox, Internet Explorer)
אמנם המשתמשים ב- FireFox ו- Chrome Google מהווים מיעוט, אך אם האתר מתחשב גם בהם – הוא יחשב איכותי יותר ויקבל דירוג טוב יותר. אגב, כ- 20% מהגולשים בארץ משתמשים ב- FireFox ו- Chrome Google.
על מנת לצפות ברשימת השיפורים והיתרונות המלאה – ניתן להוריד את הקובץ.