טיפים לרכישת מדפסת

בבלוג זה נעסוק בנושא שמדי מס’ שנים אנו נאלצים לעסוק בו והוא רכישת מדפסת.
רכישת מדפסת לכאורה נראית דבר של מה בכך אך כשננסה באמת להבין במה כרוך הדבר ולא רק לרכוש כתוצאה מגחמה רגעית או מהמלצה של מוכר נלהב בחנות המדפסות נגלה שרכישת מדפסת לא מושכלת יכולה לעלות לנו הון במהלך זמן השימוש בה בעוד שאם היינו בודקים נתונים מסוימים היינו יכולים לחסוך אלפי שקלים בהוצאה המצטברת להדפסה.
מדפסות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: מדפסות הזרקת דיו ומדפסות לייזר.
רוב מדפסות הזרקת הדיו היום מיוצרות בשיטת all in one שהכוונה לכך שהן אלחוטיות וניתן לבצע בהן את כל מגוון הפעולות המתבקשות ממשרד: צילום, סריקה,  שליחת וקבלת פקס והדפסה.
מדפסות הזרקת דיו גם הן מתחלקות לתתי סוגים אך נעמוד על הסוגים העיקריים.
מדפסות המכילות שני ראשי דיו: שחור וצבעוני ומדפסות המכילות 4 ראשי דיו: אחד לכל צבע.
כאשר בוחנים את היעילות של כל אחת מן השיטות נגלה שהמדפסות הניזונות מ4 ראשי דיו חסכוניות יותר וזאת מאחר וכל מחסנית דיו היא יחידה נפרדת וניתן להחליף אותה כאשר הדיו בה נגמר ומנוצל עד תום בעוד שבסוג השני של המדפסות שניזונות משני ראשי דיו: שחור וצבעוני, מכל הדיו הצבעוני מכיל 3 צבעים ויש להחליפו כאשר צבע אחד משלושת הצבעים נגמר, לכן, מבחינת ניצול הדיו, מדפסות הפועלות בשיטה זו פחות חסכוניות, מה שכן עומד לזכותן היא העובדה שרכישת 2 ראשי דיו זולה יותר מרכישת 4 ראשי דיו, דבר זה נכון כשמדובר בראשי דיו מקוריים, כשמדובר בתואמים המחיר מתאזן אך בכך נעסוק מאוחר יותר.
קיימות גם מדפסות הזרקת דיו של ברדר מסדרה ישנה יותר הניזונות ממכלי דיו נטולי שבבים אלקטרוניים, מכלי דיו אילה למעשה נטולי תקלות כמעט לחלוטין מאחר ואינם צריכים לתקשר עם המדפסת אלא להכיל את הדיו בלבד, הדיו נשאב לראש ההדפסה שנמצא במקום מרוחק יותר במדפסת וההדפסה מתבצעת ללא תלות בתקשורת אלקטרונית עם מכלי הדיו- מדפסות אילו מומלצות ביותר, אם כי חברת ברדר חדלה לייצרן, ניתן לרכשן מיד שנייה או לאתר מלאי שקיים באחת החנויות- המדובר במדפסות הניזונות מראשי דיו lc1280,  lc1100, lc1000, Lc985.
יתרון נוסף של מדפסות אילה הוא שמחסני הדיו התואמים זולים מאד, מחירם נע בסביבות 50ש”ח לסט הכולל 4 מחסניות דיו- דבר שיחסוך ממון רב ברכישת דיו למדפסת .
הסוג השני של המדפסות- מדפסות לייזר.

טונר למדפסת הוא בעצם מארז פלסטי הכולל מכלולים שונים (שעליהם ותפקידם נפרט במאמר שיתמקד בטונר,הרכבו ותפקיד כל חלקיו) ואבקת טונר וזאת להבדיל מראשי דיו המכילים דיו נוזלי.
בעוד שמדפסות הזרקת דיו התאפיינו בקצב עבודה נמוך עד בינוני, ומכלי הדיו בעלי הספק ממוצע של כ 500 דף, מחירן זול יחסית ומתאימות יותר לשימוש ביתי, מדפסות הלייזר יקרות יותר, בעלות קצב עבודה גבוה יותר עד 40 דף בדקה, הספקי הטורים נעים מ 1000 הדפסות ועד 10000 ויש שמגיעים להספקים של 20000 הדפסות.
קיימות מדפסות לייזר צבעוניות הניזונות מ4 טונרים צבעוניים.
מדפסות לייזר בשל קצב עבודתן הגבוה מתאימות יותר למשרדים.
לאחרונה יוצרו מדפסות לייזר בעלויות נמוכות יותר המתאימות למשרדים קטנים ולשימוש ביתי.
ההחלטה איזו מדפסת לרכוש חייבת להתבסס על צרכינו: כמות ההדפסה ועצימות השימוש.
במידה ואנו מדפיסים באופן אינטנסיבי, כדאי לשקול רכישת מדפסת לייזר שיכולה לספק לנו הדפסות בקצב גבוהה ולמנוע בזבוז זמן.
יתרון נוסף הקיים במדפסות לייזר הוא שבמידה ולא מדפיסים תקופה, אין סכנה שהטונר שבמדפסת יתייבש בעוד שדיו למדפסת שלא מנוצל תוך זמן סביר יכול להתייבש.
השיקול הנוסף לרכישת מדפסת הוא שיקול כלכלי. ככל שנאתר מדפסת הניזונה עם מתכלים זולים יותר כן החיסכון המצטבר ברכישתם יהיה גדול יותר וימזער את עלותה של המדפסת.
כיום כאשר יש מתכלים תואמים למדפסות ניתן להוזיל את ההוצאה ברכישת טונר למדפסת או דיו למדפסת באופן משמעותי.
ככל שדגם המדפסת פופולרי יותר, כן מלאי המתכלים התואמים לסוג זה של מדפסת הזמינים בשוק יהיה גדול יותר וככל שיש היצע גדול כך המחיר יורד בהתאם. לכן, רכישת דיו למדפסת וטונרים תואמים זולים ואיכותיים תוזיל במידה משמעותית את ההוצאה השנתית להדפסה במשק הבית והמשרד.
לסיכומו של דבר, הדברים שאותם אנו צריכים לקחת בחשבון ברכישת מדפסת הם לפי הסדר הבא.
1. עצימות השימוש במדפסת (מדפסת לייזר לעצימות גבוהה, מדפסת הזרקת דיו לעצימות בינונית/נמוכה).
2. האם קיימים מתכלים תואמים לסוג זה של מדפסת, איכותם ומחירם.
3. אמינות המדפסת, מיעוט תקלות ונוחות התפעול.